Omdat ik veel achter m'n bureau zit, wil ik graag meer bewegen.
EMS BodyTec geeft me alle beweging die ik nodig heb
zonder dat ik teveel tijd kwijt ben.
zwart wit foto van Bas van Beek
Bas van Beek
World Famous Webdeveloper

Connectie met BodyTec apparaat

1 of 4

Zonder gewichten, wel weerstand =
verkleinde kans op blessure

2 of 4

BodyTec aansturing, ingesteld op jouw persoonlijk level

3 of 4

Een speciaal vochtabsorberend shirt,
voor goede geleiding van de signalen naar je spieren

4 of 4

Fit in 20 minuten!

Weinig tijd of gewoon geen zin om uren in de sportschool door te brengen? Mogelijk heeft u fysieke beperkingen waardoor u niet kunt sporten. Dan is EMS BodyTec een uitkomst voor u. Een korte maar zeer krachtige en effectieve full body workout waarbij elektrische impulsen de spieren stimuleren en versterken.

EMS Zaltbommel: Krachttraining

Speicher en andere onderzoekers van de Universiteit van Keulen deden onderzoek naar verschillende vormen van krachttraining. De resultaten van EMS training in vergelijking met andere vormen van krachtraining werden als bijzonder effectief beschreven. EMS training met Miha Bodytec was de enige methode die de factor snelheid binnen de algehele performance wist te verbeteren. Al met al werd geconcludeerd dat dynamische EMS training (BodyTec) een veel belovende trainingsmethode voor krachttraining is.

EMS Zaltbommel: Hartklachten

Fritzsche en anderen, onderzochten het effect en resultaten van EMS training op hartklachten in de Cardiology Clinic te Bad Oeynhausen.
Deze studie liet een significante stijging van de VO2 max. zien in combinatie met een daling van de bovendruk/diastolische bloeddruk en een spiergroei van 14%. Een van de conclusies was dat de resultaten van EMS training bij deze specifieke doelgroep vele malen groter zijn dan met traditionele training mogelijk is.

EMS Zaltbommel: Vetpercentage

Onderzoeker Kemmler, vond bij het onderzoek aan de Universiteit van Erlangen-Nürnberg zeer gunstige effecten op de afname van het vetpercentage. Zo werd een significante afname van het abdominaal vet aangetoond. Veroorzaker van de beruchte vetrolletjes én (mede) oorzaak van verschillende (welvaarts)ziekten. Daarnaast werd gesteld dat EMS training een zeer kosteneffectieve manier is ter verbetering van de lichaamssamenstelling. Hierbij werd aangetekend dat de resultaten van EMS training op het energieverbruik tijdens de training én de herstelperiode tot nu toe zijn onderschat.

EMS Zaltbommel: Spiervezel types

Verschillende onderzoeken vinden resultaten met betrekking tot de aanspanning van spiervezeltypes. De meeste studies laten zien dat spiervezel type 1 en 2 de meeste aanspanning leveren bij een frequentie tussen de 50 en de 100 Hz . Wanneer de stimulatie langer duurt, vindt verhoudingsgewijs diepere en meer intensievere stimulatie plaats. Hierdoor worden meer motor units (spiervezels) aangespannen.

EMS Zaltbommel: Ongetrainde mensen

Onderzoek bevestigt dat ongetrainde mensen tussen de 3 en 6 weken nodig hebben om significatie resultaten te behalen als gevolg van EMS training. De opgebouwde trainingsgesteldheid kan tot 4 weken aanhouden als er geen trainingen meer plaatsvinden. De resultaten van EMS training zijn voor langere tijd merkbaar wanneer er langer (>4 weken) is getraind.

Wat zijn de resultaten van EMS training

EMS training behaalt in verschillende wetenschappelijke onderzoeken positieve resultaten op het gebied van krachttraining, hartklachten, afname van vetpercentage en een diepere aanspanning van spiervezeltypes.

Ongetrainde mensen behalen binnen een zeer kort tijdsbestek significante resultaten als gevolg van BodyTec training.

5/5
EMS BodyTec les gevolgd hier, super ervaring. Echt ideaal om maar 20 minuten te hoeven trainen en daarbij ècht persoonlijke begeleiding
Bart Hermsen
5/5
Het is 20 minuten echt bikkelen maar het voelt na afloop echt geweldig !! Het fijne is dat de training kort maar krachtig is en je bent de gehele week fit en hebt echt een voldaan gevoel.
Rafaël Timmermans
Scroll naar boven